Consoles renaixement italià

El propietari d’aquestes dues consoles renaixement es l’antic descendent de la família colona de Sicília del duc de Pallain, comandant de la batalla de Lepant (1571), el qual en el1577 va ser nomenar vice-rei de Sicília pel rei Felip II d’Espanya.

Les dues consoles són de fusta esculpida, una daurada amb pa d’or i l’altre amb pa de plata (símbol del masculí i del femení). Escultura excepcional de quatre dracs expressius expulsant flames i flors per la boca en direcció a la part central on hi ha l’au fènix (ocell mitològic que ressorgeix de les seves cendres). La base son quatre delfins (símbol de la divinitat del mar). El sobre és un fals marbre policromat estil sicilià.

ENCÀRREC

Després de buscar molt un escultor capaç d’interpretar amb dues fotos de les originals, perquè aquet tipus de peces són molt difícils de crear, em van trobar per recomanació. Després d’un estudi de diversos dies, em vaig veure capaç de fabricar-les, però senes presses ja que aquest tipus de peces necessiten un estat de concentració molt elevat donat que dels originals només en tenia dues fotos antigues,

Però, en fi, em sento feliç que encara hi hagi gent a la que li agradi l’art d’aquesta manera em puc realitzar com artista. Dono les gràcies al client per la seva confiança i paciència amb mi.

Consoles renaixement italià (Sicília, Segle XVI)

Artista escultor: Josep Maria Martí, La Bisbal d’Empordà, Girona, Espanya, S XXI